Rittenlijst

 
Buitenlandse tochten

Om de twee jaar wordt er een buitenlandse meerdaagse trip georganiseerd. Deze reis kan gaan naar Frankrijk, Italië of Oostenrijk om daar gedurende meerdere dagen te gaan fietsen in de bergen. Ook om het andere jaar is er de mogelijkheid om wat dichter bij huis gedurende enkele dagen tochten te gaan maken in de heuvels van bijvoorbeeld Limburg, de Ardennen of Sauerland.


WIELERGROEP LAREN IN DE ALPEN  van 15-19 juni 2022

In de week van 15 tot en met 19 juni is de WielerGroepLaren op wielerreis geweest naar de Franse Alpen. In het gebied rond de Alpe d’Huez werd vier dagen gefietst op de steilste bergen in de omgeving. Met 23 renners en een volgwagen verbleef men in hotel Le Cassini in Le Freney-d’Oisans.
Maar liefst 24 van de 60 leden van de Larense wielervereniging zijn mee geweest met het tweejaarlijkse reisje naar de “bergen”. Dit jaar in het gebied waar in 2009 ook de eerste reis met de club naartoe ging. Inmiddels zijn er veel nieuwe leden, die nog niet is dit gebied waren geweest. Ook voor de oudgedienden waren er extra nieuwe beklimmingen gepland.
Na een voorspoedige reis van 1100 kilometer was er na aankomst toch nog tijd om de eerste beklimming te doen. Les deux Alpes was hier zeer geschikt voor. Een klim van 11 km. met een gemiddeld stijgingspercentage van 8 %. Op donderdag was de Alpe d’Huez aan de beurt. De Hollandse berg met de vervelende eerste 3 kilometer met ruim 10 %. Iedereen kon proberen zijn snelste tijd te zetten tot de tunnel (Alpes du Zes) en tot de tour-finish. Na de lunch bij een 200 meter hoger gelegen bergmeer ging het via de Col de Sarenne met een afdaling terug naar het hotel. Het prachtige weer kan ook nadelig werken. Met de rit op donderdag naar de Croix de Fer van 100 km. naar een hoogte van 2066 m. maakte de 30 graden en felle zon het extra moeilijk. Op de terugweg nam een deel van de club een alternatieve route, die zorgde voor in totaal bijna 3000 hoogtemeters.
De laatste dag ging richting Lautaret met aansluitend de klim naar de Galibier. De aanloop naar de Lautaret van 28 km. met een gemiddeld stijgingspercentage van 5 % was best wel pittig en zeker daarna de 8 km. omhoog met gemiddeld 8+% naar de top van de Galibier.
Met steeds mooi weer, zonder lekke banden of ongelukken bij de afdalingen kan de club terugkijken op een geslaagde wielerreis.